CARP nominalizati in anuarul Avocati de Top

mai 26, 2014
Fără categorie

Iasi, 6 iulie 2009 – Avem deosebita placere de a anunta nominalizarea Cabinetului de avocatura CARP in anuarul Avocati de Top 2009 – ca reprezentanti ai Avocatilor din marilor orase.

Avocati de Top: Dupa trei ani foarte buni pentru piata avocaturii (2005, 2006 Si 2007) a urmat anul 2008, in al carui prim semestru s-au inregistrat incasarile scontate de catre majoritatea societatilor de avocatura. Criza economica globala a determinat, insa, o diminuare serioasa a tranzactiilor in semestrul doi. Cum a afectat criza economica societatea dumneavoastra? Cum s-a modificat structura veniturilor in anul 2008?

Carp (www.carp.ro) a luat fiinta in 2003 fiind primul cabinet de avocatura din Iasi si din Moldova care s-a specializat pe oferirea de consultanta legala pentru afaceri pentru intreprinderile mici si mijlocii.

Cerasela CARP: Criza a adus cu sine noi provocari carora a trebuit sa le raspundem, iar consecinta directa a fost aceea ca relatia noastra cu clientii permanenti s-a imbunatatit vizibil. Managerii au inteles ca pot sa-si securizeze afacerile si tranzactiile pe care le fac in perioada de criza doar daca au alaturi niste profesionisti in avocatura de business. Pe de alta parte, daca nu intervenea criza economica globala, Iasul ar fi putut repeta povestea de succes inregistrata in ultimii ani de catre Cluj, multi investitori straini manifestandu-si intentia, in 2008, de a lansa proiecte greenfield in judetul Iasi.

Avocati de Top: Ce masuri ati luat pentru a gasi, in acest an, noi surse de crestere, in conditiile crizei economice?

Cerasela CARP: Am inceput anul 2009 cu dorinta de a veni cat mai mult in sprijinul clientilor nostri dar si a potentialilor investitori straini interesati de zona Moldovei. Din acest motiv, am luat decizia de a ne concentra atentia asupra a 4 arii de expertiza: drept societar si contracte comerciale, insolventa si restructurari economice, concesiuni si PPP-uri si litigii in materie comerciala, fiscala si raporturi de munca.

Avocati de Top: Cum vedeti evolutia pietei avocaturii in marile orase din tara?

Cerasela CARP: Semnalele primite sunt pozitive, atat in sensul inmultirii firmelor de avocatura care acorda asistenta si consultanta juridica specializata, cat si gradul de expertiza pe care incep sa-l aiba aceste entitati juridice.

In ceea ce ne priveste, CARP a ales sa se pozitioneze ca fiind primul cabinet de avocatura din Iasi si din Moldova care ofera consultanta legala pentru afaceri intreprinderilor mici si mijlocii. Privind retrospectiv, indraznim sa spune ca am pariat pe o carte castigatoare, atat investitorii straini cat si IMM-urile locale avand certitudinea ca apeleaza la un cabinet de avocatura profesionist capabil sa ofere cele mai eficiente si inovative solutii juridice pentru afacerile pe care le administreaza.