Domenii de expertiza

Home » Domenii de expertiza
Cabinetul de avocatura CARP, specializat pe consultanta legala pentru afaceri, ofera o gama complexa de servicii juridice, generale si/sau specializate, care acopera domeniile dreptului societar, dreptului comercial, dreptului fiscal, dreptului insolventei si falimentului, dreptului international privat, dreptului civil, dreptului penal si dreptului muncii.
SOCIETAR & COMERCIAL

Oferim consultanta si reprezentare privind formalitatile pentru infiintarea si/sau modificarea societatilor comerciale, asistarea societatilor in activitatea curenta, asistenta in pregatirea si derularea adunarilor generale, majorari si reduceri de capital social, schimbari de sediu; numiri si revocari de administratori si cenzori, obtinere de avize si autorizatii. Oferim, de asemenea, consultanta in redactarea contractelor comerciale, asistare si participare la negocierea si incheierea tranzactiilor comerciale, procedura somatiei de plata.

FALIMENT & INSOLVENTA

Specialişti în restructurare şi lichidare, avocaţii noştri furnizează asistenţă legală de orice natură în domeniu, cu accent pe procedurile de lichidare, de reorganizare judiciară şi faliment precum şi de reprezentare în comitetele creditorilor garantaţi si negarantaţi.

ACHIZITII & FUZIUNI

Activitatea noastra in acest domeniu include structurarea de fuziuni, achizitii si asocieri in participatiune, redactarea si negocierea de contracte, precum si consilierea juridica generala cu privire la cadrul de reglementare, instrumente financiare, concurenta si aspecte legate de dreptul muncii.

CONCESIUNI & PPP

Activitatea noastră în acest domeniu include o gamă largă de aspecte juridice şi colaterale legate de concesiuni, exproprieri, negocieri de contracte PPP atât de partea investitorului şi a autorităţii publice, inclusiv prin pregătirea documentaţiei de licitaţie şi supervizarea desfăşurării procedurii cât şi prin asistenţă asigurată investitorilor.

CONCURENTA

Oferim consultanta si reprezentare in fata Consiliului Concurentei din Romania si in fata instantelor competente cu privire la notificarile privind concentrarile economice, aprobarea intelegerilor verticale si orizontale si in legatura cu investigatii referitoare la posibile incalcari ale legislatiei concurentei.

IMOBILIARE & CONSTRUCTII

Oferim consultanta si asistenta unei diversitati de clienti: societati de dezvoltare imobiliara, proprietari imobiliari, finantatori si investitori intr-o serie de proiecte complexe, inclusiv investitii greenfield, contracte de construire, inchirieri, gasirea solutiilor optime in vederea structurarii si iesirii din societate si solutionarea diferendelor. De asemenea, oferim servicii complete de asistenta cu privire la exploatarea bunurilor imobile, obtinerea aprobarilor si certificatelor de urbanism, titluri de proprietate, aspecte de reglementare si contractuale.

COMUNICATII & IT

Activitatea noastra in acest domeniu include consilierea clientilor nostri in proiecte referitoare la contracte de aprovizionare, licentierea de tehnologie si in activitati apartinand domeniului proprietatii intelectuale. Un domeniu specific al expertizei noastre este dreptul Internetului (nume de domeniu, comert electronic) si aspectele dreptului de proprietate intelectuala pe care le implica.

DREPTUL MUNCII

Asiguram asistenta si consultanta cu privire la contracte individuale si colective de munca, regulamente interne, acorduri de confidentialitate si neconcurenta, contracte de management si alte programe de beneficii. De asemenea, acordam asistenta cu privire la cerintele legale in cazul concedierilor colective si reprezentam clientii in litigii de munca.

DREPT FISCAL

Oferim solutii legale privind maximizarea investitiilor si diminuarea taxelor aferente societatilor comerciale, asigurandu-va consultanta in ceea ce priveste TVA-ul, impozitul pe profit si venit, noile impozite pe tranzactii imobiliare si pe capital, dar si in privinta controalelor financiare si litigiilor cu autoritatile fiscale.

ARBITRAJ & MEDIERE

Pentru a evita birocratia si intarzierile inutile asociate proceselor, ne incurajam clientii sa apeleze la metode alternative de solutionare a litigiilor si suntem pregatiti sa negociem solutii favorabile acestora pe calea procedurii arbitrale, a medierii sau a concilierii.

LITIGII

Asiguram reprezentarea clientilor nostri in fata tuturor instantelor de judecata, in litigii civile, comerciale, administrative, fiscale, penale si de dreptul muncii.